x
EMA: Past Life Martyred Saints

EMA
Past Life Martyred Saints

EMA: Past Life Martyred Saints

GAFFA

Album / Soulterrain Transmissions
Udgivelse D. 10.05.2011
Anmeldt af
Simon Christensen

Bag akronymet står den – ikke svenske, men amerikanske – sangerinde og guitarist Erika M. Andersson, tidligere medlem af støjfolk-duoen Gowns, der på dette debutalbum balancerer singer-songwriter-fornemmelsen på f.eks. Anteroom, den dystre neofolk-åbner Grey Ships og den støjende drone på California. Det Styx-agtige tema er helliggørelsen af det fordærvede, eller af de døde, som måske kan ses i et diametralt forhold til Thurston Moores nylige Benediction.

Tempoet er aldrig højt, men intensiteten er lige så knugende som hos The Kills eller Pixies. A cappella-duetten Coda markerer et midtpunkt, hvor Andersson bliver besat af stofmisbrug, "flesh wounds" og "kisses with a butterfly knife", hvor støvede strygere og orgeltemaer lægger en nærmest filmisk underlægning til EMA's urovækkende nærvær og efterlader et blueprint til noget større.

Past Life Martyred Saints' temaer kan være svære at identificere sig med, men albummet vinder egentlig mere på dets guitarlarmende skrøbelighed og indelukkede dystopi i en blogtid, hvor tålmodige albumværker er en mangelvare.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA