x
Martin Lutz Group: It’s Swing – Not Rocket Science!

Martin Lutz Group
It’s Swing – Not Rocket Science!

Martin Lutz Group: It’s Swing – Not Rocket Science!

GAFFA

Album / Calibrated
Udgivelse D. 23.08.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Det er fire år siden, han modtog en Danish Music Award for jazzalbummet Where Are The Trumpets. Men nu er han har altså igen, med et jazzalbum, der – som titlen antyder – byder på swing.

It's Swing – Not Rocket Science! er imidlertid ikke kun swing-musik. Albummet byder også på nordiske jazzballader, groovy jazz, afrikansk inspireret jazz og polka-dot-påklædt jazz. Forstå det, hvem der kan! Når man lister genremixet op, kan man få den tanke, at der må være tale om et album, der stritter i flere forskellige retninger. Men dét er helt tilfældet.

Albummet er dog inddelt i fem afsnit, som hver har en titel – Africa, Seasons, North, Swing, Ballads – og som hver især præsenterer en gæstemusiker. Martin Lutz Group består foruden kapelmesteren af Jacob Rose, Jakob Skov, Mads Ole, Lars Johnsen og Ricco Victor, men disse seks musikere suppleres i de fem kapitler op af henholdsvis Marilyn Mazur, Jesper Riis, Harald Haugaard, Jacob Fischer og Jacob Venndt.

Og ud fra de varierende besætninger formår gruppen som helhed at skabe et happe-go-lucky-agtigt, dynamisk, festligt og uhøjtideligt jazzalbum, der dog næppe vinder priser eller særskilt hæder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA