x
Lynne Arriale: Convergence

Lynne Arriale
Convergence

Lynne Arriale: Convergence

GAFFA

Album / Motema Music
Udgivelse D. 24.08.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Den amerikanske jazzpianist Lynne Arriale er så godt som ukendt herhjemme. Desværre! For det er sjældent, man hører en så pågående, energisk tilgang til instrumentet som den, hun praktiserer.

Hendes nye album, som for så vidt kan kaldes en ordinær udgivelse inden for den – i global kontekst – moderne jazz, er nemlig ekstraordinært iørefaldende og interessant.

Arriale optræder på albummet med sin kvartet, der i øvrigt består af bassisten Omer Avital, trommeslageren Anthony Pinciotti og tenorsaxofonisten Bill McHenry. Og selv om samspillet de fire imellem er eminent, er det Arriales pågående, up-tempo klaverspil, kombineret med McHenrys dybe og vidtfavnende saxofonspil, der især efterlader sig spor.

Lynne Arriale fik et veritabelt gennembrud med sit forrige album, Nuance, men der er ingen grund til at tro, at Convergence ikke skulle bringe hende endnu højere op ad rangstigen. Musikken på Convergence er nemlig adræt, heftig, som når hun versionerer Mick Jaggers Paint It Black. Og sine steder fascinerende slow, som når hun versionerer Stings Sister Moon.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA