x
I Break Horses: Hearts

I Break Horses
Hearts

I Break Horses: Hearts

GAFFA

Album / Bella Union/Cooperative Music
Udgivelse D. 29.08.2011
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Bag det aparte bandnavn I Break Horses gemmer sig svenskerne Maria Lindén og Fredrik Balck, der med Hearts har begået et overordentlig flot og stilfuldt debutalbum i ånden fra navne som My Bloody Valentine, Slowdive, The Jesus And Mary Chain og ikke mindst Cocteau Twins.

Der er således dømt mildt støjende og tykt synth-indsmurt shoegaze-rock for alle pengene, og resultatet er overvejende vellykket og absolut interessant. Bedst er titelnummeret, der et minut og tyve sekunder inde rusker lytteren på mest kompromisløse og overrumplende vis, og som generelt indkapsler duoens samlede udtryk, der til hver en tid i et eller andet omfang sammenfletter udflydende synth-flader og Lindéns varmt drømmende vokal.

Også den smækkert bas-drevne Wired, den guitarmæssigt effektjagende Pulse, den intenst gjaldende Cancer og den boblende fortrøstningsfulde Load Your Eyes er med til at sikre svenskernes triumf. Et par numre forbliver en kende for introverte, og når nærværet forsvinder, så ryger fidusen – mest er Hearts dog bestemt en fornem debut.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA