x
Radio Bévort with Marcelo Nisinman : Perfect Organization

Radio Bévort with Marcelo Nisinman
Perfect Organization

Radio Bévort with Marcelo Nisinman : Perfect Organization

GAFFA

Album / Gateway Music
Udgivelse D. 05.09.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Den danske saxofonist og fløjtenist Pernille Bévort har igennem en årrække haft et projekt/ensemble, som hun kaldte Radio Bévort. Projektet har eksisteret siden 2003, men det tog en afgørende ny retning i 2008, da den argentinske bandoneon-spiller Marcelo Nisinman blev fast gæst.

Når man i dag hører projektets nye udspil, Perfect Organization, er det svært at forestille sig Radio Bévort uden argentineren. Selv om det er kapelmesteren Bévort, der har komponeret størsteparten af dobbeltalbummets 22 numre, er det tydeligt, at hun har komponeret dem med blik for Nisinmans kvaliteter. Den sublime bandoneon-spiller dominerer i dén grad udtrykket, og han gør det godt. Perfect Organization er forbundet med ham og med tangoen. Vel er der numre, der har karakter af en mild form for avantgardisme, men det er og bliver det argentinske udtryk, der dominerer. Og dét er fint, eftersom det fungerer.

Perfect Organization er et velstruktureret, gennemarbejdet hele, som forbinder nordisk avantgardistisk jazz med traditionel tango.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA