x
Morten Schantz Trio: Conveyance

Morten Schantz Trio
Conveyance

Morten Schantz Trio: Conveyance

GAFFA

Album / Daywood Drive Records
Udgivelse D. 13.09.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Med Conveyance debuterer den danske jazzpianist Morten Schantz i eget navn. Ikke dermed sagt, at han er en novice på den danske jazzscene, for det er han ikke. Schantz er en bærende kraft i ensemblet JazzKamikaze, der om nogen har markeret sig på den danske og internationale jazzscene med brud med konventioner. Men selv om Schantz altså har skrevet en del af JazzKamikazes materiale, er Conveyance hans første egenhændige udspil.

Conveyance emmer ikke – som JazzKamikazes udspil – af uregerlighed. Men albummet er alligevel præget af konventionsbrud. Især fordi Schantz bevidst arbejder med en interageren imellem jazzen og andre genrer. På Conveyance kan man f.eks. høre U2's Love Is Blindness, Jeff Buckleys Grace og Peter Grabriels Downside-Up udsat for interageren med triojazzensemblets virkemidler. De tre nævnte numre er rockballader, der med Schantz' trio bliver til attraktive jazzballader.

Det erklærede mål om at påvise, at moderne jazz både kan underholde, røre, overraske og inspirere, når Schantz klart og utvetydigt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA