x
Jørgen Thorup: Good Company For The Dog

Jørgen Thorup
Good Company For The Dog

Jørgen Thorup: Good Company For The Dog

GAFFA

Album / (Rock 'n' Roll Music)
Udgivelse D. 05.09.2011
Anmeldt af
Espen Strunk

Fjorten år som keyboardspiller i de folkelige favoritter Shu-bi-dua (1987-2001) blev det til for i dag 50-årige Jørgen Thorup, foruden i øvrigt et virke i dansk rock, som ikke lader sig referere i  indeværende sammenhæng.  På dette hans tredje album i eget navn er han vendt tilbage til solodebutens engelske i en række sange, som kredser om det brudte parforhold, men også håbet om at genfinde kærligheden. Deraf også titelnummeret, som beskriver ungkarlelivet med øl, fastfood og "One hairy female – I'm good company for the dog".

Ellers byder teksterne nu mere på velment lommefilosofi end socialrealisme, men om man nu kan lide det eller ej er det svært at benægte, at der er tale om rutineret pop/rock med hjertet på rette sted. De medvirkende inkluderer således Klaus Menzer som gennemgående trommeslager, Perry Stenbäck lægger vejen forbi med sin dobro, og såvel Ivan Petersen som Jimmy Colding er gæstevokalister på sange, de også har været med til at skrive.

Undertegnede er dog stadig ikke sikker på, om det hele ikke havde fungeret bedre på modersmålet, og der er næppe heller nogen tvivl om, at nogle vil finde det hele lidt for strømlinet og ferskt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA