x
Roots Manuva: 4everevolution

Roots Manuva
4everevolution

Roots Manuva: 4everevolution

GAFFA

Album / Ninja Tune
Udgivelse D. 03.10.2011
Anmeldt af
Jesper Buhl

Der er kommet lidt mere lys ind over siden Roots Manuva sidste og temmelig dystre Slime & Reason, som også var en mere elektronisk affære end 4everevolution.

Her mødes vi flere gange af håndspillede instrumenter, og på Skid Valley får Rodney Smith søreme besøg af Skin fra Skunk Anansie og hendes basssist Cass! Og det er faktisk forfriskende, at en gæstevokalist på hiphopplade kan være andet og mere end en r&b-hejre. Generelt er tonen som sagt lysere, uden på noget tidspunkt at være fjollet, og 4everevolution er ret eklektisk i sit lydbillede. Disco, reggae, dancehall, dubstep og funk får lov at influere Manuvas herligt ikke-kvantiserede beats.

Et højdepunkt er Who Goes There?, Toddla T-samarbejdet Watch Me Dance, som også var at finde på hans album i en lidt anden version og The Path, som igen føjer en mere utraditionel gæste-kvindevokal til det stemningsfulde lydbillede. Og så synger hr. Smith selv, blandt andet på den fine calypso-hopper Wha' Mek. Noget, Manuva med fordel kunne udforske yderligere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA