x
Mondkopf: Rising Doom

Mondkopf
Rising Doom

Mondkopf: Rising Doom

GAFFA

Album / Foolhouse
Udgivelse D. 07.10.2011
Anmeldt af
Ras Bolding

Frankrig har, gennem tiderne, fostret nogle af de helt store navne i elektronisk musik, i nyere tid Daft Punk og Air, og tilbage i pionertiden i halvfjerdserne Space og naturligvis Jean Michel Jarre. Mondkopf er et knap så kendt navn, men jeg synes alligevel, at han, på sin egen facon, indskriver sig i fransk electronicas let romantiske stil.

Der er noget romantisk mørke over Mondkopfs helt igennem instrumentale album, Rising Doom, der med sin titel måske snarere giver associationer til noget i retning af de sorteste metalgenrer. Og det er måske ikke tilfældigt. I hvert fald fremgår det af det medfølgende pressemateriale, at Mondkopf bl.a. er inspireret af black metal, hvilket man ikke umiddelbart kan høre. Og så alligevel. For selvom her er tale om electronica, ofte med et let filmisk præg, så kan man faktisk godt, hvis man begynder at lytte til nogle af de tunge basgange på visse numre, fornemme et slægtskab netop med metal. Og måske også med visse former for industrial og ebm af nyere dato.

Samtidig er der også træk i retning af kosmiske lydrejser, lidt i stil med Jean Michel Jarre og Air, og det resulterer i et album, der lidt er sit eget og som egentlig formår at variere ganske godt undervejs.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA