x
Ankerstjerne: Ankerstjerne

Ankerstjerne
Ankerstjerne

Ankerstjerne: Ankerstjerne

GAFFA

Album / ArtPeople
Udgivelse D. 10.10.2011
Anmeldt af
Signe Bønsvig Wehding

Ankerstjerne er 27 år. Men han har været med længe. Som rapper under navnet Jinks og som sangskriver for bl.a. Nik & Jay og Seebach. Og selvom musikken fra Ankerstjerne ligner kollegernes, så er der nuanceforskelle.

Stilen er den samme. Altså den, der giver lyrisk schwung og poetisk evne fingeren. For det handler jo om at være smerteligt ligefrem og ærlig. Netop det dokumentariske udtryk er blevet den bærende idé hos Ankerstjerne. Fra opvæksten i et skilsmissehjem til historien om mormors død. Og så selvfølgelig kæresterne derimellem.

Historien er godt fortalt, bundet sammen af Lysbillede 1, 2 og 3, hvor Ankerstjerne kun har følgeskab af en helt enkel instrumentering. Det er der, udtrykkets troværdighed topper.

I de mange samarbejder på albummet med bl.a. Seebach, Xander og Burhan G forsvinder det enkle, og vi er tilbage i en Nik & Jay-formular, som synes at tvinge Ankerstjerne ind i det uklædeligt klæge.

"Så når solen den går ned for allersidste gang/så græd nu ik' for mig/hæv dit glas og syng en sidste sang" (Alle Mine Tårer). Solen er gået ned et par gange på den samme patosfyldte måde hos Nik & Jay, og det kan den simpelthen ikke gøre igen uden at lægge sig som en tyk kliché mellem kunstner og privatperson.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA