x
Strange Party Orchestra: The Train

Strange Party Orchestra
The Train

Strange Party Orchestra: The Train

GAFFA

Album / Eget selskab
Udgivelse D. 20.10.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Danske Strange Party Orchestra er klassens utilpassede unge. En ballademager, der gør op med konventioner, bare fordi de er konventioner og spiller et særegent, rå og energisk genremix, der rummer lidt klassisk, lidt folk, lidt jazz, lidt mariachi.

Sidstnævnte genre er i forvejen som et mix af latinblues og eurogypsy. Den genre er herhjemme mest kendt i kraft af Tom Waits. Et upoleret nummer som Botcha emmer af samme klaustrofobiske, rå fanden-i-voldskhed, som Tom Waits – og altså også Strange Party Orchestra – mestrer at formidle som egentlige soundscapes.

Train er som helhed en instrumental tour-de-force udi nedrivning af konventioner og etablerede genrer. En sammenhængende, næsten filmisk fortælling om tog, afgange, ankomster, rangering, hurtig og langsom kørsel m.m. Train er faktisk næsten som én suite om transportmidlet og de drømme og forventninger, der kan knytte sig dertil. Og dét er vel at mærke ikke forventninger om forkælelse på første klasse. Tværtimod. Albummet emmer af den form for autenticitet, der kan udgå fra en ubehagelig rejse på anden eller tredje klasse.

Dén autenticitet er til gengæld prisværdig.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA