x
Jimmie Vaughan: Jimmie Vaughan: Plays More Blues, Ballads & Favorites

Jimmie Vaughan
Jimmie Vaughan: Plays More Blues, Ballads & Favorites

Jimmie Vaughan: Jimmie Vaughan: Plays More Blues, Ballads & Favorites

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 10.10.2011
Anmeldt af
Henrik Friis

Jimmie Vaughan smeder videre, mens jernet er varmt efter sidste års – succesfulde – 50'er-farvede album, med flere g(l)emte sange fra dengang rocken og rhythm'n'blues'en overtog jazzens herredømme. Altså masser af sange med tyk swingende saxblæs, lilletromme, bækkener, akustisk bas og så Vaughans egen afmålte staccato-skrattende Fender. Indspillet live – og mono, forstås.

Vaughans stemme kommer aldrig til at løbe med de store overskrifter, men det hjælper, at han har Lou Ann Bartons fine, direkte vokal med i et par numre. Og i det hele taget må man tage hatten af – dels for Vaughans evne til at finde stærke, men uslidte gamle sager frem igen i stedet for endnu en rundtur med klassikerne, dels for hans stædige arbejde med at afpudse og understrege fortidens kvaliteter.

Den swingende rhythm'n'blues – hvor jazzen stadig skinner igennem – og balladerne med et par stænk Fats Domino-feeling står sig bedst, selv om det også må indrømmes, at en vis mæthed sætter ind gennem sidste halvdel, hvor kortene ér spillet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA