x
Sensation 2011 - Innerspace: Parken, København

Sensation 2011 - Innerspace, Parken, København

Sensation 2011 - Innerspace: Parken, København

Anmeldt af Anders Bøgh | GAFFA

At begive sig imod Sensation i Parken er en oplevelse man aldrig bliver træt af. Det er ellers kun til udsolgte fodboldkampe at man oplever så mange mennesker i ensfarvet tøj bevæge sig gennem byen, forskellen er bare at til Sensation spiller alle på samme hold. Og med de billeder og filmklip man havde set fra årets show, afholdt i blandt andet Amsterdam tidligere på året, så var forventningerne skruet højt op. Arrangørerne havde nemlig lovet at der var skruet op for effekterne i forhold til sidste år, hvor man netop spillede lidt på den fællesskabsfølelse som starter allerede inden man kommer ind i Parken, når man på gaderne går side om side med andre hvidklædte.

Flot, men ensformigt show

Og showet var da ganske rigtigt også fantastisk, som billeder derfra også afslører. Sensation leverer år efter år et lys-, og lasershow uden sammenligning. I år tilsat springvand, gigantiske glowsticks delt ud til publikum og en himmel af lysende glober der kunne bevæge sig uafhængigt af hinanden og skabe varierende rumligheder og oplevelser. Men måske var forventningerne skruet for højt op, måske er undertegnede bare blevet forvænt, nu hvor Sensation efterhånden er blevet en fast tilbagevendende tradition, men årets show var også en anelse ensformigt. Hvor man de andre år ofte blev overvældet over de showhøjdepunkter som kommer løbende igennem aftenen, så havde man efter en times tid ligesom set det hele i år.

Musikken den samme trummerum

Og det var måske det store problem til dette års Sensation, altså ensformigheden. For rent musikalsk var der ikke meget at komme efter, bare en omgang monoton basdunken; man lagde knap mærke til at det var seks dj's der gav hver deres bud på en festlig aften i housens tegn. Kun Mark Knight og Martin Solveig skilte sig positivt ud med lidt andre rytmer og ikke mindst lidt melodier. Og hvor var The Mix i år? Det forprogrammerede sæt af househits der ellers hvert år får sat gang i publikum og skaber noget fællessang. Alt i alt en noget tam forestilling, som måske netop også gjorde at showet virkede ensformigt.

Men opleves skal det

Heldigvis var jeg i selskab med nogen der oplevede Sensation for første gang, og deres forståelige og udelte begejstring redder da også en ekstra stjerne hjem, for Sensation er stadig en oplevelse man ikke får andre steder, og en oplevelse som kan anbefales til alle. Og selvom det især musikalsk har været bedre de foregående år, og man unægteligt begynder at sammenligne med tidligere shows, så kan man begejstres over andres oplevelser.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA