x

Vokadin
ep

Vokadin: ep

GAFFA

CD EP / Against Your Records
Udgivelse D. 19.09.2011
Anmeldt af
Erik Barkman

Tyve års-jubilæet for Nirvanas Nevermind er blevet fejret vidt og bredt. Albummet var et gennembrud for en mere rå rocksound oven på en årrække med synthesizere og puddelhundefrisurer, men faktisk var det langt mere poleret end Nirvanas debut, Bleach. Her kunne "grungens" hudløse primalbrøl nydes helt uden filter – meget som på danske Vokadins debut-ep, ep.

Hist og her kammer Nirvana-inspirationen over i efterligning, f.eks. i Perverts "åuh-ai-åuh"-kor. Det er heller ikke svært at høre, at Pathetic er blevet til under indflydelse af tidlig The Replacements. Vokadin havde efter eget udsagn kun øvet sangene én gang, da de indspillede ep, og den starter da også hakkende og haltende med Masturbating Monkeys.

Men trods alle indvendingerne fortjener debutanterne ros for at indkapsle en næsten glemt grunge-lyd, der er mindst lige så meget værdig til en revival som den stadionvenlige variant af genren, der blev normen i årene efter Nevermind. Det bliver spændende at høre, hvordan Vokadin lyder med et par øvninger ekstra under vesten.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA