x
Boney James: Contact

Boney James
Contact

Boney James: Contact

GAFFA

Album / Verve / Universal
Udgivelse D. 31.10.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Boney James er en sublim saxofonist. På niveau med David Sanborn og indenfor samme boldgade, genremæssigt. Boney James' nye album byder altså på slick, smooth, urban jazz. Adskillige numre på Contact har endog kvalitet à la et pophit i kraft af deres iboende element af r&b. Det gælder et nummer som That Look On Your Face, hvorpå Mario gæstebesøger som sanger. Det gælder et nummer som Close To You, hvorpå Donell Jones gæstebesøger som sanger. Og det gælder flere andre numre, som ruller derudad.

Ni af Boney James' tidligere album har indtaget førstepladsen på Billboards Contemporary Jazz-liste og to endog en top ti placering på Billboards R&B Albums-liste – hvilket er usædvanligt for en instrumentalist / jazzsaxofonist. Dette nye album har imidlertid kvaliteterne til at indtage samme placeringer på selvsamme lister. Alene af den grund er der grund til at lytte sig ind i Boney James' univers.

Nok kan Contact virke slick, men albummet har også nogle dybere kvaliteter, som gør det lytteværdigt: Boney James kraftfulde instrumenthåndtering, hans åbenlyse sans for fængende komposition, hans sans for at omgive sig med sublime gæstemusikere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA