x
Steen Rasmussen: Steen Rasmussen Quarteto em São Paulo

Steen Rasmussen
Steen Rasmussen Quarteto em São Paulo

Steen Rasmussen: Steen Rasmussen Quarteto em São Paulo

GAFFA

Album / Calibrated
Udgivelse D. 01.11.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Den danske jazzpianist Steen Rasmussen imponerede med sit forrige album, Amanhã I morron Tomorrow, som med den svenske sangerinde, Josefine Kronholm, bød på forrygende flot bossa nova. Tilsvarende imponerer han med denne opfølger, som med de to brasilianske sangere Marcia Lopes og Fabio Cadore præsenterer en håndfuld klassikere af brasilianske komponister som Chico Buarque og Caetano Veloso. Forrygende flotte klassikere som Paratodos og Coracão Vagabundo.

Steen Rasmussen Quarteto em São Paulo præsenterer, som nævnt, to brasilianske sangere. Men kvartetten, den er pæredansk, idet den foruden kapelmesteren selv består af Jacob Andersen, Fredrik Damsgaard og Jonas Johansen. Det nordiske islæt fornemmer man i den tone, som de fire går til de brasilianske kompositioner med.

Og alligevel forbliver albummet umiskendeligt brasiliansk. Smukt klingende, sanseligt, forførisk. Man efterlades således ikke med nogen tvivl: Steen Rasmussen har et enestående blik for latin og formår netop at tilføre den nordiske klang, som på flotteste vis kan åbne materialet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA