x
Lasse Boman: The First Record

Lasse Boman
The First Record

Lasse Boman: The First Record

GAFFA

Album / A:larm Music
Udgivelse D. 31.10.2011
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Lasse Boman, som vi primært kender fra tjanserne som sanger i Are We Brothers? og guitarist i Gypsies, men som også har turneret flittigt med større navne som The William Blakes, Medina og Outlandish, står med nærværende soloalbum for første gang på egne musikalske ben.

Det slipper han i reglen flot fra, for The First Record er fra ende til anden en smuk og stemningsmættet lytteoplevelse, hvilket ikke mindst er imponerende, når man tager i betragtning, at Lasse Boman kastede sig ud i arbejdet med albummet efter en svær periode med stress og manglende overskud efter 10 år på landevejen. Nuvel, mens vemod og tristesse titter frem hist og her, så er der overordnet tale om et både behageligt og berusende værk svøbt i lige dele længselsfuld melankoli og entusiastisk gåpåmod.

The First Record er en gennemført melodisk medrivende størrelse, der tager sig mest overbevisende ud på de mørkt basbårne Sunshine og Long Long Summer, og som kun ved enkelte lejligheder savner den vitalitet, der ellers præger det ofte William Blakes-klingende album.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA