x
Ulver: War Of The Roses

Ulver
War Of The Roses

Ulver: War Of The Roses

GAFFA

Album / VME
Udgivelse D. 08.11.2011
Anmeldt af
Ras Bolding

Norske Ulver har rødder i black metal, men har, helt fra begyndelsen af, tolket genren temmelig bredt, så bredt at gruppen også, ved flere lejligheder, har indarbejdet elementer af både folk, symfonisk rock, ambient og electronica. Ulver i 2011 er dog nærmest klinisk renset for alle spor af metal, men byder i stedet indenfor til en verden af progrock med tydelige referencer til både halvfjerdsernes symfoniske tendenser såvel som halvfemsernes flirt mellem rock og electronica.

Flere numre arbejder med en forholdsvis traditionel rockstruktur, mens andre, såsom September IV og den lange afsluttende Stone Angels, bevæger sig længere ud i de mere fabulerende ender af det progrockede, for September IV's vedkommende med barokorgel og synthesizere, i Stone Angels' tilfælde i form af lange drone-passager og reciterede tekster.

Den gennemgående klang albummet igennem er let dunkel og ulmende, dog uden at blive direkte sort og dyster. Dette er en moden prog-udgivelse, så at sige – ikke helt så dyster som Pink Floyd i storhedstiden, ikke så virtuos som Rick Wakeman og ikke så syret som Gong, men til gengæld med lidt spor af Radiohead også, for dem, der er til den slags.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA