x

Soluna Samay
Sing Out Loud

Soluna Samay: Sing Out Loud

GAFFA

Album / Baltic Records
Udgivelse D. 31.10.2011
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Det er ingen tilfældighed, at Soluna Samay afbildes med udslået hår i en gammel flyder og med en akustisk guitar ved hånden i pressematerialet. Hun er nemlig indbegrebet af den amerikanske landevejssang, hvor man bare drøner derudad med håret flagrende i vinden.

Men Soluna Samay skulle også være opvokset på landevejen med en far som gademusikant. Her har Soluna Samay lært, at en stor og kraftfuld stemme er det absolut vigtigste for en gademusikant. Det gælder om at kunne synge folk op. Det overfører hun med stor selvsikkerhed på Sing Out Loud, der bedst udmærker sig med hendes kraftfulde vokal, som giver en række stærkt sungne sange. At hun så ofte glemmer, at hun står i et studie og ikke på en gågade, er formodentlig et spørgsmål om tilvænning.

Musikalsk befinder Soluna Samay sig som nævnt i en gedigen amerikansk sangtradition, minder melodisk meget om Sheryl Crow og har sangstyrke som Beth Hart. Sing Out Loud er sine bedste steder groovy rockende, men til gengæld lider albummet også af en manglende selektion af en rigelig mængde sange.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA