x
The Weeknd: House Of Balloons

The Weeknd
House Of Balloons

The Weeknd: House Of Balloons

GAFFA

Download / Eget selskab
Udgivelse D. 21.03.2011
Anmeldt af
Erik Barkman

Abel Tesfaye alias The Weeknd er en usædvanlig succeshistorie. Albumdebuten House Of Balloons var dårligt lagt på nettet til fri download, før landsmanden Drake begyndte at citere sangteksterne på Twitter. Rygtet om den unge R&B-melankoliker spredte sig, som sådan noget kun kan på internettet. Snart var Tesfaye et af tidens mest anmelderroste og downloadede navne, uden at han af den grund begyndte at give koncerter, lade sig interviewe eller på andre måder sole sig i berømmelsen.

Hvad er det så, Tesfaye kan? Først og fremmest er han en dygtig sanger, hvis smidige soulvokal kan bide skeer med de flestes. House of Balloons' minimalistiske, blåtonede R&B-sange er overlegent producerede. De er også betydeligt mere slidstærke og fængende, end de første par gennemlytninger antyder. Men det er stadig ikke helt forklaring nok, så længe navne som The-Dream dribler omkring i samme boldgade – bare med endnu mere tjekkede sange og produktioner. Så hvad er det, Tesfaye kan?

House of Balloons emmer af hjerteblod og levet liv. Helheden er større end delene, når Tesfayes desillusionerede tekster om sex-, stof- og følelsesmisbrug sættes til klagende kor, kølige synths og nedmixede vokaler. Det her er ikke bare en samling aspirerende hits, men et "rigtigt" album. The Weeknd har lavet en R&B-plade til Pitchfork-publikummet, hvor Beach House-samples, ungdommelig spleen og en undergrundsauteur som afsender trykker på alle de rigtige knapper. Hvis House of Balloon var resultatet af en målgruppeanalyse, ville den være genial. Det er den ikke, men det er den så alligevel.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA