x
Miracle Fortress: Was I The Wave?

Miracle Fortress
Was I The Wave?

Miracle Fortress: Was I The Wave?

GAFFA

Album / Secret City Records
Udgivelse D. 23.11.2011
Anmeldt af
Ras Bolding

Canadiske Miracle Fortress har begået et album, der er svært at sætte i bås, og den slags menes velsagtens ofte i anmelderjargon som udtryk for noget positivt. Det er på sin vis også tilfældet her, men det hører samtidig med, at Was I The Wave? dybest set er lidt af en rodekasse.

Overordnet set bevæger vi os her inden for rammerne af et popalbum, men med afstikkere i retning af både electropop, indierock og nogle små, løst spredte ambient-agtige vignetter, som i øvrigt fungerer fint. Der er tale om popmusik med rødder i firserne og begyndelsen af halvfemserne, så man slipper i det store hele for dåserytmik og AutoTune – til gengæld slipper man ikke for den højstemte og kønne, kønne falsetsang, der gennem en årrække nu har været standard-ingrediens på visse dele af indiescenen. Jeg bliver nok aldrig fan.

Som allerede nævnt, så er dette album en lidt blandet affære både lyd- og genremæssigt, og det betyder også, at der er numre, som jeg synes fungerer godt, mens der er andre, der bliver for polerede og uinspirerende i mine ører. Så jeg sniger mig op på små fire stjerner.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA