x
Dan Blake: The Aquarian Suite

Dan Blake
The Aquarian Suite

Dan Blake: The Aquarian Suite

GAFFA

Album / Brooklyn Jazz Underground Records
Udgivelse D. 08.12.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Den amerikanske jazzpianist Danilo Pérez har sagt, at Dan Blake "will do justice to any musical situation". Og man tror ham, når man hører den unge, eventyrlystne jazzsaxofonist og -komponist spille med sin akkordløse kvartet, som på én gang rykker grænserne for, hvordan moderne jazz kan lyde og er tro overfor det, koryfæer som Silver, Mingus og Monk skabte. Dan Blake udfordrer ikke bare sig selv og jazzen som genren, men også sine tre sidemen.

Bag sig har han et hold bestående af trompetisten Jason Palmer, bassisten Jorge Roeder og trommeslageren Richie Barshay. Det er sammen med disse tre, særdeles åbne og velspillende musikere, at Dan Blake skaber sin egen form for jazz med en unik sound og en magisk form for storytelling, som drager lytteren ind i det moderne jazzmusikalske univers, som nok respekterer genren, men også fornyer den.

Man forstår – når man hører The Aquarian Suite – hvorfor Dan Blake er så efterspurgt en musiker. Hvorfor han er involveret i projekter med store samtidige musikere som Esperanza Spalding, Anthony Braxton, Kenny Werner, Julian Lage, Herbie Hancock og Danilo Pérez. Dan Blake er en fremtidens jazzstjerne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA