x
Ebba Forsberg: Falling Folding Flipping Feeling

Ebba Forsberg
Falling Folding Flipping Feeling

Ebba Forsberg: Falling Folding Flipping Feeling

GAFFA

Album / Cosmos Music Group
Udgivelse D. 19.10.2011
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Den svenske sanger og sangskriver Ebba Forsberg sætter gerne gærdet højt. På sit sidste udspil med egne sange fra 2006 foldede hun sig ud som melankoliens dronning i en række fortættede sange. Siden har hun fortolket både Leonard Cohen og Bob Dylan. Ingen berøringsangst her.

Nu er hun klar med en række nye kuldslåede sange, hvor Ebba Forsberg trækker både sin smukke stemme og de næsten fastlåste kompositioner til det yderste. Det er en tyst musik, der i sin rene og forædlede form bærer på en stor skønhed. Der bliver spillet med antydningens kunst i de organiske sange, og man forfalder næsten til at tro, at musikken forsvinder undervejs. Men lægger man øret tæt til sang og melodi, er der masser af bevægelse og store mængder af dryppende melankoli i de fint vævede kompositioner.

Ebba Forsberg gør dog også det enkle en smule indviklet, fordi sangene i den grad er introverte, hvilket også smitter af på udførelsen, og så kan det være lidt svært helt at hænge på. Men skønheden står der helt uforstyrret.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA