x
Gary Numan: Dead Son Rising

Gary Numan
Dead Son Rising

Gary Numan: Dead Son Rising

GAFFA

Album / Mortal Records
Udgivelse D. 16.12.2011
Anmeldt af
Ras Bolding

Man kan ikke just beskylde Gary Numan for at være vanvittigt produktiv, hvad udgivelser angår i disse år – ja, faktisk går der gerne flere år mellem hvert album, og ikke sjældent føler fans sig frustrerede som følge heraf. Men det er der nok i virkeligheden ikke den store grund til, for det betyder tilsyneladende, at når Numan så endelig sender nyt ud, så er det gode sager. Således også Dead Son Rising.

Albummet lægger sig på mange måder i forlængelse af Jagged og Pure, ja, faktisk kan man godt argumentere for, at Dead Son Rising, hvad stil og lyd angår, placerer sig et sted mellem de to titler. Her er, med andre ord, tale om en mørk cocktail rørt sammen af ingredienser såsom synth, industrial, electronica og en smule metal. Inspirationen fra Nine Inch Nails er stadig tydelig, og man kan jo et eller andet sted sige, at ringen er sluttet, al den stund, at Nine Inch Nails også altid har været inspireret af især Numans tidlige udgivelser.

Det er ikke, fordi Numan genopfinder sig selv med Dead Son Rising; på mange måder fortsætter han med at afsøge facetter inden for det udtryk, han nu har arbejdet med gennem en årrække, men han gør det stadig med skarphed, variation og personlighed.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA