x
Mathilde Falch: Lad Mig Gå Fri

Mathilde Falch
Lad Mig Gå Fri

Mathilde Falch: Lad Mig Gå Fri

GAFFA

Album / Gateway Music
Udgivelse D. 23.02.2012
Anmeldt af
Signe Bønsvig Wehding

Lad Mig Gå Fri er først og fremmest præget af determination. Falch junior har i en alder af 22 år en bagage, som giver hendes meget personlige tekstunivers en betragtelig tyngde. Og hun formidler den stålsat. Ingen vaklen eller tvivl om, hvorvidt de indvendige kampe skal have udvendigt liv. Det gør hun ligefremt, troværdigt og uden at klynke. Det er ikke hverdagskost på musikscenen.

"Ukendte mennesker der vækker minder, en uskyld der pludselig forsvinder. Hænder der rører lår og ændrer alt, et sår jeg selv fylder med salt" (Nætter Under Stjernerne)

Til gengæld er der ikke samme markante nyhedsværdi i musikken. Vokalen er uden tydeligt særkende, og det poprockede sangskriverunivers præsenterer behagelige, men indimellem umærkelige løftestænger for Mathildes tekster. Der er en catchy kvalitet på Lad Mig Gå Fri og Sådan Er Du, men overvejende har melodierne ikke meget kampdygtighed.

Producer Lars Skjærbæk er det eneste "lån" fra far Falchs musikkreds. Ambitionen om at træde ud af fædrene skygge lykkes. Mathilde har skabt et eget udtryk, i hvert fald på tekstsiden, som fortjener at blive hørt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA