x
Richard Andersson: Intuition

Richard Andersson
Intuition

Richard Andersson: Intuition

GAFFA

Album / Stunt Records
Udgivelse D. 12.04.2012
Anmeldt af
Ivan Rod

Richard Andersson er en af den danske jazzscenes mest interessante figurer. Han er ung, bare 28 år, men allerede en bemærkelsesværdig musiker (som fik Danmarks største jazztalentpris i 2010).

Om det er fordi, han som endnu yngre ved et ulykkestilfælde blev blind, at han med så stor styrke siden har formået at etablere sit eget udtryk, skal jeg ikke kunne sige. Men der kan være en sammenhæng. I hvert fald er Intuition resultatet af et uhyre fokuseret, musikalsk væsens insisteren.

Bassistens egen stil er afdæmpet, underspillet, inciterende. Og dét har helt sikkert smittet af på hans tre kumpaner, pianisten Jacob Anderskov, tenorsaxofonisten Bill McHenry og trommeslageren R.J. Miller. De fires fælles, intuitivt improvisatoriske album, Intuition, løfter sig således op på et kunstnerisk niveau, som de færreste når.

Oprindeligt mødte Andersson op til indspilningen med en håndfuld kompositioner, som skulle have dannet grundlag for albummet. Men kompositionerne blev forkastet og improvisationerne over årstidens mørke og regn vandt. Og godt det samme (selv om man også kunne have lyst til at høre kompositionerne forløst). For den musikalitet og kunst, der udgår fra Intuition er mageløst smuk, luftig og rolig.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA