x
Shiny Darkly : Spot Festival, VoxHall, Aarhus

Shiny Darkly , Spot Festival, VoxHall, Aarhus

Shiny Darkly : Spot Festival, VoxHall, Aarhus

Anmeldt af Nicholai Friis Pedersen | GAFFA

De nye Crunchy Frog-signede darlings fra Shiny Darkly lød som en fabrik fyldt med velsmurte maskiner, der producerer iskolde toner over en klippe-tight rytmesektion og tilsætter det spilleglæde og rocknerve. Bang! Så har man en god koncert!

Lyden af Shiny Darkly

Koldtklingende rumklang, rå betonvægge, working class attitude – umiskendelig fra fattigmands-Englands Manchester i midt/slut-halvfjerdserne. Derudover kommer livsleden og længslen efter selvmordet, der kendes fra den sorte romantik, de opgivende primalskrig og den uforløste spænding fra Suicide, de iskolde synthflader, reverben, paranoian og alt det andet gode stads fra new wave og no future.

Det jeg prøver at beskrive er lyden af Shiny Darkly – og deres musikalske og kulturelle referencer.

Som led i en showcase for pladeselskabet Crunchy Frog leverede det unge københavnerband en meget overbevisende koncert på VoxHall. De viste, at der er tale om andet end tom hype, og at deres gennemførte og autentiske lyd også virker i liveformatet.

Leveringen var intens, og koncentrationen strålede ud af de fire musikere. Der blev ikke leflet for publikum i form af small talk mellem numrene. Til gengæld lød hver en tone og hvert et slag som om, det gjaldt liv og død.   

"Into The Shade", "Diana" og ikke mindst "He's Suicidal" – med det meget fængende keyboard- og guitarriff – stod ud som højdepunkter i en koncert, der bar præg af stor koncentration og af, at egentlig såre simplel musik holder, hvis det spilles med koncentration, energi og nerve.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA