x
Tu Fawning: A Monument

Tu Fawning
A Monument

Tu Fawning: A Monument

GAFFA

Album / City Slang
Udgivelse D. 07.05.2012
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Først og fremmest har Tu Fawning valgt at neddrosle guitarerne til fordel for synths på stribe, men derudover har amerikanerne i denne anden ombæring begået et væsentligt mere fokuseret værk, der samtidig tæller flere umiddelbart mindeværdige stunder end sidste års debut.

Corrina Repp synger mere dramatisk dragende end nogensinde, og mens bandets univers endnu er sort som natten, så er det mindre gotisk og fastlåst i en 1930'er-tidslomme end forgængeren – denne gang er det på imponerende vis i endnu højere grad lykkedes gruppen at skabe et værk, der oser af tidløs kvalitet.

Tu Fawning er fortsat et befriende spøjst og excentrisk bekendtskab, og når numrene denne gang går mere uudsletteligt ind, så skyldes det ingenlunde kunstneriske kompromisser – i hvert fald vrimler det stadig med stært hittepåsomme indfald af den både skøre og skæve slags. Ganske få numre og passager blegner en smule, men overordnet er der med Anchor, Wager, A Pose For No One, Build A Great Cliff og Bones i spidsen tale om en stærkt overbevisende magtdemonstration.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA