x
Dutch Uncles: Out Of Touch In The Wild

Dutch Uncles
Out Of Touch In The Wild

Dutch Uncles: Out Of Touch In The Wild

GAFFA

Album / Memphis Industries
Udgivelse D. 11.02.2013
Anmeldt af
Rune Schlosser

Den britiske gruppe Dutch Uncles der, som det fremgår, hverken er hollændere eller onkler, er klar med deres tredje album, som bærer titlen Out of Touch in the Wild.

De fem herrer i Dutch Uncles bevæger sig fortsat inden for en poppet skabelon, der har drys af math-rockens idealer - men klart mere pop end sidstnævnte. Instrumenteringen består i stor stil af stryg, klaver samt diverse rytmiske tangenter a la xylofon og vibrafon, der er et friskt indspark. Det bliver naturligvis bakket op af klassisk rockbesætning, hvor forsanger Duncan Wallis med sin falset vokal kaster tankerne på en Rune Vigil fra danske Helsinki Poetry.

Albummet er bygget op som en kompakt helhed, hvor mange numre flydende overlapper det næste. Groove-opbygningerne er klart en af gruppens store kæpheste, der ofte er meget energiske, men som i sin helhed også meget hurtigt kommer til at virke unødigt konstruerede. Den stramme komprimering af lyden er også svær at komme udenom, og derfor forbliver Out Of Touch In the Wild en smule træg, samtidig med at det kommer til at virke unødigt langt og ens på trods af en række ganske originale idéer undervejs.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA