x
Atomfax: Mekonium

Atomfax
Mekonium

Atomfax: Mekonium

GAFFA

EP / Eget selskab
Udgivelse D. 28.01.2013
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Avantgarde-indiepop kalder de gæve gutter i københavnske Atomfax selv deres musik, og det er ingenlunde en misvisende betegnelse, for bandet har med nærværende debut-ep kreeret et både kringlet, afsøgende og uforudsigeligt værk, der lader til for alt i verden ikke at ville ligne noget som helst andet.

Andreas Hjertholms vokal splitter undertegnede, der snildt kan se charmen i mandens manisk rablende facon, men som samtidig finder selv samme en kende enerverende i længden. Et par af ep'ens fem numre bliver – til trods for bandets åbenlyse iver efter at gribe sagerne anderledes og generelt indpiskende an – en anelse gumpetunge og klichébelagte, men Mekonium rummer bestemt også elementer og hele sange, der afgjort er lovende, og som byder os alt andet end at afskrive bandet.

Bassen og guitaren står helt overordnet godt til hinanden, og især på åbningsnummeret Brun Og Grå og i slutningen af såvel Xantippes Stødhegn som Baby90 fremstår samspillet mellem selv samme instrumenter spændstigt sprudlende, smukt sammenflettet og vitalt vovemodigt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA