x

Apparat
Krieg Und Frieden (Music For Theatre)

Apparat: Krieg Und Frieden (Music For Theatre)

GAFFA

Album / Mute
Udgivelse D. 31.01.2013
Anmeldt af
Ras Bolding

Hvis der sidder et par læsere derude og tænker Tolstoy, så er den faktisk god nok - det ér den Krig og fred, der er tale om, fra den russiske litteraturs højborg, og Apparats musik er oprindelig blevet til i forbindelse med en teaterforestilling, hvilket titlen da også antyder.

Instrumenteringen er elektronisk, men med strygere, og på enkelte numre er der også vokal, om end jeg personligt synes de instrumentale passager fungerer bedst. Der er lidt for megen indfølt indieklang i Apparatets vokal til for alvor at fremtrylle indre billeder af lidende russere hos denne anmelder. Bedre går det med instrumentalnumrene, som stort set alle bevæger sig i retning af ambientmusik, sine steder, mest pga. strygerne, med svage reminiscenser af klassiske elementer fra den minimalistiske tradition.

Musikken fungerer på mange måder som ambient; den vækker stemninger og gør, i det store hele, ikke voldsomt opmærksom på sig selv. Skal man være en smule konstruktiv i sin kritik, så kan man måske også sige, at det her i en vis grad nærmer sig den meget velfriserede gode smag - lidt flere chancer og lidt mere personlighed havde ikke skadet. Samtidig må man dog også påpege, at her er tale om musik, som egentlig er tænkt til at indgå i en teatersammenhæng, som man selvsagt ikke får med, når man blot lytter.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA