x
Amazement: Amazement – Songs by Claus Berthelsen

Amazement
Amazement – Songs by Claus Berthelsen

Amazement: Amazement – Songs by Claus Berthelsen

GAFFA

EP / Target Distribution
Udgivelse D. 17.12.2012
Anmeldt af
Ole Rosenstand Svidt

Claus Berthelsen gjorde sig i sen-80'erne og start-90'erne bemærket som sanger og sangskriver i gruppen Naïve, der i stil med de mere kendte Gangway spillede eftertænksom pop med tydelig inspiration fra den engelske scene. Gruppen er især kendt for sangen Marble Afternoon og havde den nu afdøde Hilmer Hassig (Love Shop med flere) med på guitar. 17 år efter Naïves sidste album er Berthelsen omsider tilbage, nu med projektet Amazement, der fortsætter, hvor Naïve slap. Sjovt nok nu i samarbejde med Henrik Balling fra netop Gangway på guitar, keyboard og programmering.

Amazement – Songs by Claus Berthelsen er seks to-fire minutters sange, der viser, at Claus Berthelsen stadig har et solidt greb om den stilfulde og ofte let melankolske popsang. Det begynder godt med den valsende og stemningsfulde Berlin Just Like Home og bliver endnu bedre med den romantiske og meget iørefaldende ballade She Does, som også viser Berthelsens evner til at skrive tekster med et humoristisk tvist: "There's a flood of water / in her zodiac / And you shouldn't bother / feeding her with Prozac".

Resten af ep'en holder et pænt højt niveau, med et effektivt temposkift i den catchy Harm, fin brug af teknologi i Martians og elegante ballader i form af Will I Still Know Your Name og You Blow My Mind. Berthelsens fyldige og udtryksfulde stemme er hele vejen intakt. Han og Balling må meget gerne komme med et helt album snart.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA