x
Petula Clark: Original Complete English & French Hits & Rarities 1949-60

Petula Clark
Original Complete English & French Hits & Rarities 1949-60

Petula Clark: Original Complete English & French Hits & Rarities 1949-60

GAFFA

Box / Naxos Music
Udgivelse D. 31.03.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Der skete rigeligt med kulturelt nybrud i efterkrigsårene, og i musikalsk regi er det ikke mindst jazzens rolle og rock'n'rolls entre i midten af halvtredserne, som er blevet betonet i historiebøgerne. 

Der har imidlertid hele vejen igennem været en bredere appellerende underholdningsindustri, og da The Beatles bragede igennem i '62, var Petula Clark allerede forlængst en etableret stjerne med eget radioprogram, adskillige filmroller – og altså en karriere som recording artist siden '47. 

I denne omfattende, men egentlig ikke specielt luksuriøse boks får vi indspilninger lige fra tidlige hits som Majorca, With All My Heart og The Little Shoemaker og frem til tiden, hvor Clark indledte sin erobring af nye markeder med det fransksprogede materiale, som også er inkluderet her. 

Hertil kommer en mængde rariteter fra forlængst glemte vinyludgivelser, men uanset om sproget er fransk eller engelsk, og indspilningen er dateret 1949 eller 1960 – ja, så taler vi aldrig mere end tilforladelig underholdning af udpræget nostalgisk karakter.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA