x
Charli XCX: True Romance

Charli XCX
True Romance

Charli XCX: True Romance

GAFFA

Album / IAMSOUND
Udgivelse D. 15.04.2013
Anmeldt af
Christian Erin-Madsen

Romancer af alskens afskygninger er den tematiske drivkraft på denne til dels 80'er-inspirerede electropop-debut fra 20-årige britiske Charlotte Aitchison aka. Charli XCX.

På flere af numrene går hun nærmest Marina and the Diamonds i bedene – tjek Stay Away og den glimrende Nuclear Seasons, men der er også en tydelig forkærlighed for M.I.A. og det antiautoritære som på You (Ha Ha Ha). På Cloud Aura hiver hun et gangstrap-touch ind fra Brooke Candy, mens skivens bedste, Black Roses, viser et medrivende pop-drive.

Alt i alt er det næsten som et mixtape. Sangene er samlet over flere år, og stilblandingerne er derfor fair nok, men så er det også vigtigt, at de enkelte numre sætter sig igennem. Charli viser momentant talent, men sætter sig overordnet imellem to stole. Som om det skal være kunstnerisk eksperimenterende og synthtungt på den ene side og samtidig poppet, og til det savner hun flere steder catchy melodier og refræn. 

Hun er dog kun 20 år og spekulerer angiveligt allerede i nye stilarter på næste album. Lur mig om der ikke kommer noget rigtig godt fra hende på et tidspunkt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA