x
The Besnard Lakes: Until In Excess, Imperceptible UFO

The Besnard Lakes
Until In Excess, Imperceptible UFO

The Besnard Lakes: Until In Excess, Imperceptible UFO

GAFFA

Album / Jagjaguwar
Udgivelse D. 02.04.2013
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Det er ikke for ingenting, at canadiske The Besnard Lakes, der primært er spundet om ægteparret Jace Lasek og Olga Goreas, to gange er blevet nomineret til den kvalitetsbevidste Polaris Music Prize – bandet har således over årene forfinet et lige dele drømmende og psykedelisk udtryk, der med sit sats på atmosfæriske stemninger frem for iørefaldende melodier er at betragte som en art symfonisk shoegaze.

Også bandets fjerde album er en ambient udflydende sag, der ikke beskæftiger sig nævneværdigt med noget så basalt som retning, men mens de overdøvende synths til tider bliver for dominerende og helt piller meningen ud af det hele, så er værket med den så omfattende titel en ofte smuk størrelse.

Lægger man et vist tålmod for dagen, så åbenbarer og udfolder albummets pre-apokalyptiske tendenser sig efterhånden, og så er det snarere en betagende end søvndyssende nydelse at følge slagets gang. Selvfølgelig halter melodi-siden, og indimellem bliver det en ensformig omgang, men gennemgående holder The Besnard Lakes et fornemt niveau.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA