x
Jetsi Kain : Fredagsrock Festival, Tivoli, København

Jetsi Kain , Fredagsrock Festival, Tivoli, København

Jetsi Kain : Fredagsrock Festival, Tivoli, København

Anmeldt af Sara Elisabeth Nedergaard | GAFFA

Da jeg op til aftenens koncert med Jetsi Kain lige skulle tjekke deres musik ud på nettet, fik jeg sindssygt høje forventninger. To unge gutter i hvide skjorter sad på min YouTube og fremførte de smukkeste sange, med sjæl, indlevelse og de vildeste harmonier.

Mere indlevelse, mindre band
Indtil for nylig bestod Jetsi Kain af Jakob Bøcher Müller og Frederik Gøtzshe. Nu er duoen blevet til en sekstet, og i Radiobilernes mulm og mørke er de to drenge flankeret af guitar, bas, keys og trommer. Stilen er en blandet landhandel, der faktisk fungerer rigtig, rigtig godt. Man kan høre lidt Beach Boys, lidt psykedelisk 60'er-rock og en snert reggae i drengenes lækre miks.

Radiobilerne i Tivoli fungerer virkelig godt som venue – lavt til loftet og mørkt trods solskin to meter væk, og en akustik der – med dette band – ledte tankerne hen på et stort akvarium, hvor lyden svømmede ind i de lyttendes øregange på en meget fin, subtil måde.  

De første par numre gik imidlertid ikke så godt. Forsangeren sang flere steder decideret falsk, og entusiasmen fra scenen og ud til publikum kunne ligge på et meget lille sted.

Jeg kan virkelig godt forstå, hvorfor så mange musikblogs har kåret Jetsi Kain til at være det helt store, nye band. For når man hører de sange, de har lagt op på nettet, er man helt solgt. Denne aften overskyggede den ikke særligt imponerende vokal imidlertid, og det originale og uspolerede udtryk Jakob og Frederik giver os akustisk på YouTube, druknede helt.

Jeg håber på at se Jetsi Kain i en nær fremtid, måske efter lidt stemmeopvarmning og igen kun med Jakob og Frederik på scenen?Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA