x
Court Yard Hounds: Amelita

Court Yard Hounds
Amelita

Court Yard Hounds: Amelita

GAFFA

Album / Columbia / Sony Music
Udgivelse D. 10.08.2013
Anmeldt af
Torben Holleufer

I Danmark har Court Yard Hounds været så godt som ukendte. Nu udsender de to søstre fra Texas deres andet album, og det er fremragende. Det er man i den grad klar over i USA, for de to er såmænd to tredjedele af de sindssygt populære - og kontroversielle - Dixie Chicks. Countrypoporkestret, som på toppen havde modet til at sige fra overfor eks-præsident Bush og hans krig i Irak. Hvorefter en heksejagt uden lige begyndte.

Dixie Chicks har trykket på pauseknappen, men Emily Robison er steppet op til mikrofonen og synger med en overbevisning, som havde hun aldrig bestilt andet. Som altid fra de pigers hånd er der en sjælden tæft for at skrive den gode sang, men samtidig har de to sammen med gruppen benyttet lejligheden til at give baghjul til alle de skæggede americana-popkunstnere, som skyder op alle vegne. I fokus er alle country- og bluegrassmusikkens dyder med banjo, violin og stemmer der fraserer med bluesfeeling, mens der spilles en storm op.

Her kommer Court Yard Hounds for alvor til sin ret. Bare hør singlehittet Sunshine og især en sang som Phoebe, hvor Martie Maguire sætter tryk på violinen og stemningen stiger uimodståeligt.

Fremragende og frem for alt autentisk musik med ægte folketone.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA