Pissed Jeans: Øyafestivalen, Oslo

Pissed Jeans, Øyafestivalen, Oslo

Pissed Jeans: Øyafestivalen, Oslo

Anmeldt af Nikolaj Jonas Blegvad | GAFFA

Matt Korvette lægger ud med at åbne denimskjorten, så den bare mave blotter sig og siger noget med, at han er sikker på, at det skal komme til at regne nu, og at han faktisk håber, at regnen kommer silende ned under koncerten. Hvad han så end mente med det.

Pissed Jeans er et lidt krævende band at være til koncert med. De er ikke som andre punkbands, der kun kører højt tempo og opfordrer til en god svingom i mosh-pit'en. "I came here to get a good reaction from you", siger en sveddryppende Korvette. De fremfører deres vildskab med stor variation i tempo og med en del snak imellem numrene.

Da de fire Pennsylvania-herrer træder ind på den mindste scene, Vika, på Øyafestivalen, får man fra begyndelsen en god varm følelse, som aldrig ender med samme kulde, som et par gennempissede bukser ellers ville have gjort. Pissed Jeans har med frontfigur Korvettes lune og humor en form for varme, som man ikke så ofte oplever indenfor hardcore-scenen.

På et tidspunkt tager han sin mobiltelefon frem og fortæller, at det nu er tid til at sende en sms til "the lucky fan", der skal få lov til at komme med backstage bagefter og drikke øl og spise kikærtesalat. Mens han højlydt staver sig igennem beskeden til vinderen, hører vi ham afslutte med ordene "sincerely... Slayer", hvorefter han ser ud på publikum og siger "I wanna be Slayer. From now on I am Slayer". Og så fortsætter de vildskaben, og Korvette vrider kroppen rundt til bandets støjende rytmer på den lille scene, som stadigvæk ikke har fået så meget som en dråbe regn trods forsangerens spådom.

Publikum, som hovedsageligt består af mænd mellem 30 og 40 år, skrælgriner flere gange undervejs, når bandet kommer med flere indslag af deres sorte humør mellem de støjende numre.

Pissed Jeans gav, med en intens og imponerende energi båret af deres intelligente tekster fra et bredt udvalg af bagkataloget, et humoristisk hardcore-show, som alle med sans for energisk og eksplosiv punk bør unde sig selv at opleve.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA