x
Men Among Animals: Buried Handsome

Men Among Animals
Buried Handsome

Men Among Animals: Buried Handsome

GAFFA

Album / Tapete Records
Udgivelse D. 19.08.2013
Anmeldt af
Rune Schlosser

Siden Men Among Animals' seneste udgivelse Run Ego fra 2010 er de blevet to færre medlemmer i gruppen, hvorfor det altså er resultatet af en trio, der er at finde på gruppens tredje skive Buried Handsome.

Gruppens lyd er blevet en smule mere enkel, mens inspirationerne i deres alternative rockmusik ofte står tydeligt frem. For eksempel Failures Flaws Regrets And Remorse That…, hvor The Flaming Lips' lyd-univers er blevet adopteret, mens The Antlers' patos træder frem på Breathe When You're Dead – og der er flere eksempler på denne direkte inspirationssporing. Der, hvor gruppen bliver rigtig interessant, er på numre, hvor de bevæger sig ud af deres fortrinsvise komfortzone. Det gør de for eksempel på Neighborhood med en manipuleret vokal og en fin harmonisk opbygning. Også på When You Smile, som er en døsigt, tung og delay-overdrysset sag, hvor lyriske herligheder topper på det ekspressive og harmoniske "smile". Ultraenkel sang med en forherligende melodi, sax(!) og sang af forsanger Lasse Nielsen.

På trods af, at Buried Handsome er en kende langsom om at komme i gang, så formår trioen alligevel at levere en gedigen treer. Indimellem fremstår de lydlige forbilleder en smule for eksplicitte, mens det dog bliver kraftig opvejet af Men Among Animals' bundsolide håndværk og meloditæft.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA