x
Ed Harcourt: Back Into The Woods

Ed Harcourt
Back Into The Woods

Ed Harcourt: Back Into The Woods

GAFFA

Album / CCCLX Music
Udgivelse D. 21.08.2013
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Det sjette album fra den groft undervurderede engelske singer-songwriter er indspillet på blot seks timer i Abbey Road-studiet og er en pittoresk samling af numre med Harcourts vokal og klaverspil som det altoverskyggende fundament.

De første af albummets ni numre viser Harcourt fra en mørk og melankolsk side, der i nogen grad var forduftet på hans sidste album, Lustre fra 2010. Der er en næsten Nick Cave-dæmonisk klang på Wandering Eye, og den sørgmodige åbner The Cusp & The Wane viser den 35-årige brite i lyrisk topform, i smuk filosoferen over Mozarts og William Blakes (og egen?) manglende kommercielle succes i deres samtid.

Titelnummeret er til gengæld lidt spagt og simpelt, ligesom den guitardrevne Murmur in My Heart ikke har det samme bid. The Pretty Girls er også naturligt lidt upoleret, men lever i kraft af Harcourts selvtvivlende kærlighedserklæring.

Sangene er smukke og ditto stemmen, men spørgsmålet er, om ikke den fortravlede indspilningsproces ender med at koste lidt på kvaliteten.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA