x
Jagwar Ma: Howlin

Jagwar Ma
Howlin

Jagwar Ma: Howlin

GAFFA

Album / Mom + Pop
Udgivelse D. 30.08.2013
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Den australske trio var nok et ukendt navn for de fleste, inden de blev hevet ind som sidste øjebliks erstatning på årets NorthSide Festival. Forhåbentlig var det så til gengæld et springbræt, for bandets debut er ganske fremragende.

Det er lettere stenet pop og electronica, tydeligt inspireret af 90'ernes Madchester-scene, ikke mindst de ofte oversete New Fast Automatic Daffodils, eller som hvis Tim Burgess ledte Happy Mondays igennem Stone Roses' bagkatalog, men samtidig med egen stil og moderne touch.

Gabriel Winterfields lyse, let dvaske vokal smyger sig over de Beach Boys-poppede The Loneliness og Let Her Go, der er ren baggy solskinspop. The Throw leder derimod, i sit legesyge lydbillede, tankerne hen på bandets landsmænd i The Avalanches, med masser af små fine detaljer strøet passende ud over knap syv minutter.

Allerstærkest står Jagwar Ma dog, når de tøjler sig og spiller op til dans på numre som Exercise og den eminente Uncertainty. En tilbageskuende debut har sjældent lydt så skarp og tidssvarende.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA