x
ASJO: The Story Of Us

ASJO
The Story Of Us

ASJO: The Story Of Us

GAFFA

Album / Pitch Blue Records
Udgivelse D. 06.09.2013
Anmeldt af
Ivan Rod

ASJO aka Ann-Sofi Söderqvist Jazz Orchestra er et yderst interessant fænomen. Den svenske jazztrompetist Ann-Sofi Söderqvist besluttede for nogle år siden at booste sin karriere ved at etablere et big band: ASJO.

Normalt ville man nedgradere, hvis man ville booste sin karriere. Eftersom en nedgradering åbner flere muligheder for at få livejobs.

Men dét havde Ann-Sofi Söderqvist tilsyneladende ikke forstået. Heldigvis, kan man sige, i dag. For den klang og energi, der udgår fra det store orkester, sporskiftet udmøntede sig i, er helt forrygende og minder i dén grad lytteren om, hvor vidtfavnende og farverigt et udtryk, man kan opnå med et stort orkester.

Selv fremstår Ann-Sofi Söderqvist som orkesterets ubestridte leder – om end hun giver plads til mange andre, fremragende solister, der alle tilfører musikken en intensitet af bemærkelsesværdig klasse.

Materialet, der er skrevet og arrangeret (og i enkelte numres tilfælde tilsat tekst) af kapelmesteren selv, er filmisk, pågående energisk – som var det tiltænkt en funktion som lydspor til en James Bond-film. Det er præget af spænding og drama. Og åbner f.eks. i et nummer som Fire – med tenorsaxofonisten Robert Nordmark på et forrygende soloridt – op for så godt som alle sanser.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA