x
Omar Dykes: Runnin' with the Wolf

Omar Dykes
Runnin' with the Wolf

Omar Dykes: Runnin' with the Wolf

GAFFA

Album / Provogue Records
Udgivelse D. 08.09.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Han begyndte at spille guitar som syvårig, og siden 1973 har Omar Kent Dykes slået sit navn fast som solid bluesstemme i front for Texas-bandet Omar & The Howlers. Sideløbende har Dykes dyrket en solokarriere, og det er da også i eget navn, at den 63-årige sanger nu udgiver en hyldest til forbillederne Howlin' Wolf og Willie Dixon.

Koryfæer, som har kastet lange skygger ind i rockmusikken og er blevet fortolket af gud og hvermand fra Hendrix, Stones og Canned Heat til så godt som samtlige eksponenter for tressernes såkaldte britiske invasion. Dykes prøver kræfter med såvel klassikere som Smokestack Lightning og The Red Rooster som mindre oplagte pluk fra de respektive bagkataloger, og der er ikke mange fingre at sætte på det sikre musikerskab, som her udfoldes. 

Læg hertil, at Dykes er en stærk bluesvokalist - og træk så fra, at det trods alt er vanskeligt at matche The Doors' udlægning af Backdoor Man, Hendrixs Killin' Floor og en del af de mange andre store artister, som har pløjet netop denne musikalske muld tidligere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA