x
Braids: Flourish // Perish

Braids
Flourish // Perish

Braids: Flourish // Perish

GAFFA

Album / Full Time Hobby
Udgivelse D. 19.08.2013
Anmeldt af
Rune Schlosser

Andet album fra canadiske Braids Flourish//Perish syner ikke af meget ved første øjekast. En temmelig tilbageholden størrelse uden de helt store armbevægelser, hvor monotonien af og til får lov at råde.

Under overfladen opstår der imidlertid flere og dybere nuancer i selskab med den canadiske trios elektroniske og knitrende lydmiljø. Som på Fruend, der ganske monotont åbner sig som en velarrangeret sag med en tilbageholdt syngende Raphaelle Standell-Preston. Det er bygget op med et rytmisk fokus, som Wildbirds & Peacedrums kunne have gjort det, mens der er nordisk melankolsk knitren med til tider klaustrofobiske horisonter, man skal tilbage til Trentemøllers The Last Resort for at finde. Også Amends' sitrende underspillede beat består af et detaljeret opbyggende crescendo, der står krystalklart som på en vintermorgen med en synlig ånde.

Canadierne forstår både at bygge op og destruere igen på Flourish // Perish, der gør sig ganske solidt og fremstår som en fin enhed. Også selvom den horisontale elektroniske organisme af og til fremstår en kende for genkendelig, så bliver Standell-Prestons randregister og de utrolig detaljerede arbejder en grundlæggende (kold) fornøjelse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA