x
Jonathan Wilson: Fanfare

Jonathan Wilson
Fanfare

Jonathan Wilson: Fanfare

GAFFA

Album / Bella Union/Cooperative Music
Udgivelse D. 14.10.2013
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Amerikanske Jonathan Wilson har en hang til omfattende værker - debutalbummet Gentle Spirit (2011) talte 13 numre fordelt over 78 minutter, og nærværende toer er en kleppert af samme dimensioner.

Tilbøjeligheden er både hensigtsmæssig og det modsatte, for mens det skænker Wilson betragtelig plads at udfolde sit ambitiøse folk/country-sammenkog på, så er det samtidig en potentiel glidebane, der gør det vanskeligt for manden at holde fokus. Sidstnævnte kommer mere til udtryk i denne anden ombæring, der rummer i overkanten af det forsvarlige, når det kommer til alenlange passager uden reel fremdrift. Wilson er en glimrende guitarist, og man må beundre de rige orkestreringer, der gennemsyrer Fanfare, men stemmen er på det jævne, og for alvor mindeværdige melodier og stemninger skorter det altså på.

Værket er en yderst musikalsk sag, og det er ikke for ingenting blevet til med hjælp fra herrer som J. Tillman, Pat Sansone og Roy Harper og Graham Nash, David Crosby og Jackson Browne såmænd, men virkeligt vedkommende bliver det kun sjældent.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA