x
The Band: Live at the Academy of Music 1971

The Band
Live at the Academy of Music 1971

The Band: Live at the Academy of Music 1971

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 30.10.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Jeg overhørte engang en samtale, hvor en ung pige belærte en veninde om, at der "engang var et band, som bare hed The Band, fordi de bakkede så mange store navne op." Rigtigt er det naturligvis, at det canadiske ensemble markerede sig som Dylans medspillere ad flere omgange, og at de gav den som verdens bedste husorkester ved egen afskedskoncert i '76.

Bortset fra det burde der dog ikke herske tvivl om, i præcis hvor høj grad, The Band var et – ja - band i egen ret. Og skulle nogen alligevel være i tvivl, kan man med fordel forvisse sig med dette ganske eminente dobbelt-album, som i realiteten er en udbygget udgave af livealbummet Rock of Ages fra '72.

Indspillet på scenen i december '71, med blæserpartier skrevet til lejligheden af Allan Toussaint og en vis hr. Zimmerman som special guest, er albummet et vægtigt vidnesbyrd om kvintettens unikke udtryk og sjælfulde samspil. Vi kommer omkring de fleste af gruppens centrale sange såvel som et antal knap så kendte cuts, inden en tændt Dylan træder op (midt i en flereårig koncertpause) og fører an i fire ekstranumre. Fabelagtigt. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA