x
Lady Gaga: Artpop

Lady Gaga
Artpop

Lady Gaga: Artpop

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 11.11.2013
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Efter det noget skuffende Born This Way er Lady Gaga nu tilbage med en gang dundrende pop fra sit snørklede univers, der som altid indeholder en sund portion humor. Lige fra den iltre åbner Aura er der tale om en insisterende omgang, der dog ikke holder niveauet hele vejen igennem.

Swine nærmest kommanderer lytteren ud på dansegulvet, Gypsy er en af de afsindige, nærmest grand prix-svulstige ørehængere, som Gaga mestrer til perfektion, og den vellykkede ballade Dope kunne der sagtens have været flere af på albummet, uden det havde gjort noget. Dog er singlen Applaus albummets absolutte perle med sit smittende drive, overrumplende omkvæd og Bowie-hilsner.

Hist og her nærmer vi os noget, der kun er middelgod metervarepop, men attituden, ambitionerne og produktionen gør, at det aldrig bliver kedeligt. Og så burde sleazy slagere som Sexxx Dreams og R. Kelly-samarbejdet Do What U Want kunne dugge de fleste brilleglas til.

I det store hele er Artpop et charmerende og helstøbt genresammensurium, hvor r'n'b, rock, elektronika, sågar disko og selvfølgelig pop med stort "P" røres sammen i en sydende og dansabel heksekeddel, der bobler over af slidstærke hooks og Gagas egen struttende stemmepragt. Absolut mere vellykket end forgængeren, men om det er nok til at erobre positionen som popdronning tilbage fra tronranere som Rihanna, Katy Perry og Miley Cyrus, vil tiden vise.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA