x
Thomas Kennedy & Halfdan E: Dan Turéll + Halfdan E Meets Thomas Kennedy: An Introduction

Thomas Kennedy & Halfdan E
Dan Turéll + Halfdan E Meets Thomas Kennedy: An Introduction

Thomas Kennedy & Halfdan E: Dan Turéll + Halfdan E Meets Thomas Kennedy: An Introduction

GAFFA

Album / Plantsounds
Udgivelse D. 09.12.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Få forfattere herhjemme har inspireret og underholdt undertegnede som Dan Turèll - og sådan er jeg som bekendt ikke den eneste, der har det. Og så er der vel bare grund til at juble, når der kommer en ny pladeudgivelse i Turèll-regi, ikke sandt? Well, det er med blandede følelser, man modtager nyheden om en ny plade med Turèlls tekster - oversat til engelsk og fremført af den amerikanske forfatter T. E. Kennedy.

For lige så fint det er, at nogen viser en af vore store skribenter opmærksomhed, lige så mærkværdigt virker det at gøre netop Turèll til genstand for engelsk gengivelse. Bevares, Turèll var om nogen influeret af amerikansk (pop-)kultur - men hans virkelige adelsmærke var måske måden, hvorpå han bragte inspirationskilderne i spil med en en personlig (og dansk!) referenceramme.

Pladen her tager udgangspunkt i de to Turèll/Halfdan E-udgivelser Pas på pengene og Glad i åbningstiden; Halfdan E selv står for genindspilningerne, og bevares, oversættelserne er ikke som sådan dårlige. Det synes bare at give mindre mening at lade digteren slentre ad "West Bridge Street" (Vesterbrogade, red.) og lægge vejen forbi Café Golden Rain (Café Guldregn, red.) - og så at sige oversætte Turèlls kærlige pasticher "tilbage" til engelsk, mens det Turell'ske tvist i nogen grad går tabt undervejs. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA