x
The Dowland Project: Night Sessions

The Dowland Project
Night Sessions

The Dowland Project: Night Sessions

GAFFA

Album / ECM Records
Udgivelse D. 09.01.2014
Anmeldt af
Ivan Rod

John Potters Dowland Project har fra først færd skabt ny musik ved at mikse tidlig partiturmusik (med fra det 17. århundrede), middelalderlig troubadourtradition og moderne improjazz. Det er af samme grund et sammensat univers, Dowland Project bringer til torvs – understøttet af, at projektets besætning kommer fra meget forskellige udgangspunkter med kvaliteten som den umiddelbart eneste fællesnævner.

Britiske John Potter er selv tenor med hang til middelalderlig sang og musik (han er mangeårigt medlem af The Hilliard Ensemble), amerikanske Stephen Stubbs spiller et hav af barokkens strengeinstrumenter (og har altid spillet og komponeret i barokkens traditioner), britiske John Surman er en moderne jazzsaxofonist (der har spillet med en række af de sidste 30 års største jazznavne), schweiziske Maya Homburger er en mere lokalt funderet barokviolinist, slovakiske Milos Valent en mere lokalt funderet violinist med hang til tidlig musik, og endelig er britiske Barry Guy en meget vidtfavnende bassist med berøringsflader inden for både tidlig musik og improjazz.

Night Sessions har konstellationen forenet reminiscenser af byzantisk, italiensk, fransk og portugisisk troubadourtradition med moderne improjazz. Og det med overbevisende kraft. Night Sessions udfordrer således alle vante forestillinger om de nævnte genrer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA