x
Shiny Darkly: Little Earth

Shiny Darkly
Little Earth

Shiny Darkly: Little Earth

GAFFA

Album / Crunchy Frog
Udgivelse D. 31.03.2014
Anmeldt af
Christian Erin-Madsen

Once more – and again – with feeling, fristes man til at omskrive Placebos hedengangne samling af singler og kaste foran forsanger Kristoffer Bech, der ikke holder igen på debutalbummet Little Earth. For man vil have mere, og det er ment som en ros for inderligheden.

Det er som et tidsspring tilbage igennem røgede små Manchester-spillesteder og Ian Curtis fra Joy Division sammensmeltet i en tåge med Robert Smith fra The Cure, når man hører københavner-trioen Shiny Darkly.  

Interessant nok virker de bedst og mest perspektivrige, når de netop nærmer sig The Cure, som på This Frail Creature, og dermed varierer den drone-agtige syretilgang med mere dybfølt melodiøsitet og inderlighed.

Det gør de sporadisk, men det er den kraftige shoegaze, new wave og no future, det suicidalt dystre og klaustrofobisk selvdestruktivt støjende, der sætter det kraftigste aftryk for drengenes tilbageblik og indblik i en svunden tid på et glimrende album. Et album, hvor man af og til føler sig helt ude på afgrunden i selskab med en inderlig stemme fuld af vildskab.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA